Wednesday, February 7, 2007

The heat is on

Namibiassa olen oleillut viisi paivaa ja paljon olisi kerrottavaa, mutta valitettavasti juuri nyt ei aika riita kovinkaan syvalliseen raportointiin.

Windhoek on sairaan kuuma paikka. Lampotila on jatkuvasti 30-40 astetta. Swakopmundissa, jossa nyt olen, on hieman inhimillisemmat olosuhteet Atlantin viileiden virtausten ansiosta. Swakopmund on varsin kummallinen paikka - kolonialismin aikojen jaanne saksalaisine kadunnimineen (mm. Bismarck Strasse) ja arkitehtuureineen. Paatimme, etta taalta on paastava akkia pois ja niinpa ostimme junaliput Oshiwaramboon tjms. Juna startaa n. parin tunnin paasta ja puksuttaa kymmenisen tuntia ennen kuin olemme perilla. Junailu on muuten erittain halpa matkustusmuoto. Esim. ko. reissu maksaa vain 51 Namibian dollaria per nena, siis reilut viisi euroa. Eipa taalla muutenkaan mikaan maksa mitaan.

Kuten sanottu, raportoitavaa riittaisi jos jonkinmoista. Ehka sitten ensi viikolla. Yritan saada kuviakin mukaan jossain vaiheessa.

3 comments:

Kirjeenvaihtaja said...

Höh, noitten saksalaisten kadunnimienhän luulisi miellyttävän salskeaa kirjastosetää. Jäämme odottelemaan kieli pyöreänä ja posket lommolla seuraavia tuulahduksia Namibian lämmöstä. Tänne Suomen Turkuun, kun on kirjastosedän lähdön jälkeen iskenyt pakkanen.

Flames said...

Terveisiä täältä idästä! Lämpötilat tänne verrattuna eivät eroa ensi öiden -35C -40C ennusteiden perusteella kuin vaatimattomat 80 astetta... Onneksi kylmän sään ennustetaan jatkuvan vielä pitempäänkin...

Tuskin maltamme odottaa visuaalista informaatiota reissultasi. Kannattaa vetää "MadWentures -tyylillä" ja syödä kaikkea paikallisten kulinaristien arvostamaa evästä :o)

Polkkapossu said...

Kuten karvojen kanssa paistettuja hiiriä ja muuta vaatimatonta hauskaa.

Mutta mutta. Pääasia, että on lämmin. Ja olihan sitä Suomessakin ainakin kitkalämmön muodossa (<- viittaus P.Pauliinaan).