Tuesday, January 30, 2007

Lähtö lähenee, kuume kovenee

Seitsemän kuukauden valmistelut ovat loppusuoralla ja lähdön hetki alkaa olla käsillä. Vihdoinkin.

Pahinta lähtemisessä on sen odotus. Pakkaamista, siivoamista ja hikoilua hermoromahduksen partaalla. Ovatko viisumi ja lentoliput varmasti tallessa? Entä rokotustodistus ja vakuutuspaperit? Missä on passi? Sama neuroottinen meno jatkunee siihen saakka, kunnes istahdan lentokoneeseen. Onneksi ylimääräisiä sydämentykytyksiä aiheuttanut British Airwaysin lakkouhka poiki lopulta vain kahden päivän viivästyksen sekä muutaman harmaan hiuksen kaljuuni.

---

Olen siis lähdössä Windhoekiin, Namibiaan. Aikomuksena on matkustella ympäriinsä (Victorian putoukset, Kapkaupunki jne.), nauttia elämästä ja siinä sivussa opiskella kirjastotieteitä paikallisessa yliopistossa. En omaa aiempia kokemuksia vaihto-opiskelusta - tai edes kahta viikkoa pidemmistä ulkomaanmatkoista. Afrikan mantereella olen sentään vieraillut kahdesti, mutta molemmat matkat ovat suuntautuneet Pohjois-Afrikkaan, Egyptiin ja Tunisiaan.

Kaikenlaista uutta ja ihmeellistä lienee siis luvassa. Näistä pyrin raportoimaan tällä palstalla niin usein kuin mahdollista.

1 comment:

Kirjeenvaihtaja said...

No niin, matka alkaa siellä. Toivottavasti pääset vielä perillekin :).